Vilken underbar dag!

Vilken dag! Jag kan fortfarande inte riktigt smälta alla intryck men här är min upplevelse av dagen. Många fina och stylade hästar med förväntansfulla ägare och uppfödare på plats. När jag och mannen lastat vår lille Iron på transporten begav vi oss till stuteri Bron där hans helsyster Mary Jane lastades på, gick förvånansvärt bra att ha dessa båda i samma transport, syskonkärlek kanske. Vi var ett rejält gäng som gav oss iväg, ett riktigt team skulle jag vilja säga. Totalt fem hästar, i tre transporter, nio personer och en hund. Dagen gick i en rasande fart och redan efter första visningen av Bron´s Mary Jane började framgångarna rulla in, guld belönad! Sedan var det Bron´s Iron Majdens tur, även han guldbelönad och båda två vidare i tävlingen, gissa om jag var stolt! Duktiga Merina Doverholm tog denna bilden på Iron efter att han visades upp.
Sedan rullade det på Iron och allas urmoder, den vackra Maj Nygård, glänste som vanligt. Både hon och hennes föl för i år Bron´s Hanna Matilde guldbelönades och gick vidare i tävlingen. Därefter gick den vackre Bron´s Mr Majkman upp i ringen i en mycket tuff klass för licensierade hingstar, även han guldbelönades men hamnade tyvärr på en tredje plats och var där med klar för dagen.
Dagens höjdpunkt, alla kategorier, måste ändå vara när Maj Nygaard gick upp i ringen med alla sina avkommor i en avkommeklass och samtliga var guldpremierade! Önskar uppfödare och ägare av stuteri Bron, Sara och Carl Doverholm, ett mega grattis för denna underbara skara av avkommor från vackra Maj! Jag som har följt Sara och Carl under ett antal år vet att det inte alltid är så kul att springa där på gården i november, december och januari, med fruset vatten i hagarna, många boxar att mocka och ännu fler hästar att fodra. Betalningen för detta är när man en varm, solig sensommardag i augusti månad få visa upp alla dessa fina ponnyer med så fina resultat. Måsta vara den största lyckan man kan uppleva som uppfödare! Tyvärr var det inte så lätt att fånga alla dessa fina på en och samma bild och ännu svårare var det att få alla att stå stilla och snyggt uppställda på en och samma bild, men denna blev nog den bästa.
Så här snygg är han då Bron´s Iron Majden! Även denna bild är tagen av Merina Doverholm. Så mycket beröm han fick igår och jag som var så nervös innan. I dag svämmar jag nästan över av stolthet. Jag är stolt över att Iron är så snygg, vilket är ett resultat av bra avelsarbete, men jag är också stolt över att jag, tillsammans med min dotter Lovisa har lyckats förvalta det arvet och att jag tydligen lyckades bra med både bantning och styling av den lilla ponnyn. Tack Lovisa för hjälpen och råden för hur jag skulle tvätta och borsta för bästa resultat! Nu åter till vardagen med skogsturer för mig och den lille röde, men först ska han få några välbehövliga vilodagar! Kanske även jag behöver några dagars vila efter en så euforisk dag!